sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Tuulinen päivä

Vaan onneksi oli liikettä treenaamisen muodossa! Sovittiin treenit toisen samassa kaupungissa asuvan AC-koiran (AC Niva Alysrazor) kanssa. Pari kertaa olen tämän holskun nähnyt aiemminkin, ensimmäisen kerran sen ollessa ihan pahainen ipana. Mainion oloinen otus siitä on kuoriutunut!

 Vaan oli niin mahtavaa, kun oli kunnolla häiriötä! Oltiin ilmeisesti moottoritien vieressä ja siitähän tottakai suhas autoja koko ajan ohi. Kerran meni ambulanssikin. Brimillä korvat pyöri päässä eikä ne toiminu ollenkaan niin hyvin kuin niillä rauhallisilla kentillä, missä muutoin ruukaan treenata. Ei siis pöllimpi idea olisi lähteä treenaamaan oikeasti semmoisille paikoille, missä on ihmisiä, autoja ja ääniä! Tätä olenkin miettinyt ja pari kertaa, kun olen kierrätyskeskukseen ollut menossa, olen mennyt hyvissä ajoin ja ottanut siinä pihassa tottista Brimin kanssa.

Pistin treenikaverille naksuttimen käteen ja pyysin naksuttelemaan oikeaa asentoa, kun pakittelin ympäriinsä ja käskin Brimiä maahan. Kyllä se sieltä alkoi se oikea asento löytyä, kun tarpeeksi monesti naksutti. Pitää tätä vielä hioa ja ottaa sitä tuossa sivulla kulkiessakin, että jääkö siinäkin selkä pyöreänä makaan.

Seuraamistakin otin pikkasen häiriössä, kun kentällä pyöri samaan aikaan Brimin koirabestis. Yllättävän hyvää settiä saatiin aikaan! Itsestäni huomaan sen, että alan höseltää, kun katsojia on enemmänkin. Tämänkin takia se treenaaminen julkisilla paikoilla olis hyvä, kun harvoinpa sitä kokeessa voi pyytää yleisöä kääntämään selkää tai menemään pois... Enemmän siis pitäisi jatkossa keskittyä siihen, että itse annan selkeitä ohjeita koiralle ja olen höseltämättä. Toisaalta taas tämä on koiralle niin hyvää treeniä siinä, että ohjaaja voikin joskus olla jotain muuta kuin rento.

Vähän meillä sitten hommat pääs lässähtään, kun iteltä alkoi loppua leikittämisenergia ja Brimiltä vietti, ennenkuin kanssatreenaaja sai omat treeninsä tehtyä. Viettikestävyyttä siis tarvinemme. Toinen koira nimittäin on täysin kisavalmis eikä siinä ollut havaittavissa minkään sortin väsymystä.

Ilmoitin meidät muuten BH-kurssille. Kyllä me piruvie se tunnus käydään hakeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti