perjantai 3. huhtikuuta 2015

BH-kurssi, osa 1

Siellä me käytiin eilen Brimin kanssa. Oli aivan mukava huomata, ettei tuo koira tötöilly ihan törkeästi, niinkuin se teki mätsäreissä. Tokihan koiriakaan kurssilla ei ollut kuin ihan kourallinen. Vilkuili muita, mutta otti minuun kontaktia. Nätisti se kyllä menee käskyn alla.

Kouluttaja tsekkas meidän seuraamiset. Edistämiseen saatiin sellaiset neuvot, että kiilata koiraa sekä hiiiiidaaaaassssstaaaa kävelyä, että koira joutus oikeesti miettiin paikkaansa. Tämä vaatis sen, että mun ois oikeesti pakko alkaa hankkiin itselleni treeniseuraa kattoon oikean palkkauspaikan. Tokihan sen itsekin näkee, mutta nytkin kouluttaja monta kertaa huusi mulle, että palkkaa jo.

Lopuksi otettiin tuomarin kättely ja henkilöryhmä. Nehän meni mukavasti. Brimi piti paikkansa, ei ryykänny. Tosin se tuijotti vieressä olevaa koiraa, että liekköhän siinä taika? Henkilöryhmähän sille menee oikein nätisti jo muutenkin. Harvemmin yrittää tervehtiä henkilöitä. Kouluttajalta tuli tuohon hyvä vinkki: koska pysähtymisen paikkaa ei oo määritelty, sen voi tehdä jo vaikka heti ensimmäisenä, koska jos koira meinaa lähteä leikitteleen, saa sille siinä sanottua sen "seuraa!" Tämän kun sitten muistaisi itse kokeessa...

Ens kerralla otetaan jäävät. Paikkamakuuta aion treenata ominpäin toisten tehdessä. Brimi niin tarvii sen treenausta ja eritoten sitä, että saa häiriössä treenattua. Se on paha se toisen tänne-käsky.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti