keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Purujuttuja

Tämä on jotenkin sellainen osa-alue, etten osaa sitä kunnolla pukea sanoiksi, mutta yritän nyt jotain sepostaa.

Brimillähän tahkotaan nyt kisaliikkeitä pari kertaa viikossa, että saataisiin niihin rutiinia ja varmuutta. Nämä on ne kaksi osa-aluetta, joita olen Brimin todennut tarvivan. Uusista asioista se menee hetkeksi epävarmaksi, mikä näkyy erityisesti puruotteessa, vaikka muuten näennäisesti toimii oikein. Toivon rutiinin kantavan itse kokeessa ja vaikka itse jännittäisin, koiralla olisi varma olo, kun on tutut puitteet ja liikkeet hanskattavana.

Joku viikko sitten meillä oli mahdollisuus hyödyntää vierasta maalimiestä. Ensimmäistä kertaa piilolle tullessa Brimi aloitti vartioinnin, hyppäsipä jopa vierasta vasten, mutta puru oli kehno. Toisella kertaa mies oli jo tuttu ja tämän myötä purukin paljon parempi. Tehtiin myös pakoa ja pitkää liikettä eikä nekään nyt mitään paskoja ollut, vaikkakin helpotettiin yhdessä tuumin molempia eikä ne olleet niin kuormittavia kuin itse kokeessa.

Viettiä Brimiin pitäisi saada vähän enemmän, tyyliin että sinne piilolle mennään eikä meinata! Tämä on ollut nyt viime treenien agendana ja tulee luultavastikin olemaan jatkossakin. Tarkoitus on myös käydä katsastamassa tuleva kisakenttä, että se tulisi Brimille tutuksi. Hienoa olisi myös saada itselleni kokemusta siihen, että siellä olisi kentän laidalla ihan outoa porukkaa, jotka vaan tuijottaisivat meitä. Ai, että siinä olisi kisatunnelmaa!

Muutenkin olen alkanut (maalimiehen vaatimuksesta) miettiä treenejä tarkemmin ja sitä, mitä haluan Brimiltä. Tämän myötä olen huomannut kehittyneeni kovastikin ja saaneeni itsevarmuutta. Tämänkin toivon kantavan meitä kokeessa :D Tekemisen meininkiä meiltä ei ainakaan puutu!

2 kommenttia:

  1. Me tullaan mieluusti joskus tuijottelemaan teitä kentän laidalle ja kannustamaan kohti ipo-tulosta! :)

    VastaaPoista