maanantai 18. heinäkuuta 2016

Olihan meillä mukavaa!

Ajeltiin lauantaiaamuna Oulaisiin suoraan peltojen ääreen. Alotettiin Brimin jäljellä. Tein siitä varmaan parinsadan askeleen pituisen, kahdella kulmalla ja kahdella esineellä. Jäljen vanhettua menin ajaan sen, ja oli kyllä niin hienoa, että kerralla kaikki ongelmat oli käsillä! Brimi oli ku paraskin sunnuntaijäljestäjä kuono ylhäällä. Ekasta esineestä mentiin heittämällä ohi, en edes itse sitä huomannut. toiselle esineelle jäätiin vatuloimaan. Kulmista meni yli, mutta onneksi ei hukannut jälkeä.

Epäilen suuresti, että Brimillä jäljestämisintoa karsi se, kun otin sille hallintaa ennen jäljellemenoa. Nimittäin kun toinen jälki tehtiin samalle päivälle, ilman hallintaa, hetsaten alussa, silkkaa suoraa jälkeä tiheään namitettuna, Brimi oli kuin eri koira! Se jäljesti just niin kuin parhaimmillaan, nenä alhaalla ja määrätietoisesti. Kouluttajakin siinä nauroi, että eihän me päästä kouluttamaan, kun ei niitä virheitä tullut enää.

Summa summarum. Olen itse hallinnalla latistanut Brimin jäljestysintoa. Vaikka sehän on selvää, ettei koirassa se vika ole. Mutta hyvä kun joku ulkopuolinen katsoi vierestä ja osasi antaa vinkit siihen, miten tilanne puretaan. Nyt jatketaan tämmöisellä motivoinnilla muutama jälki, kunnes taas otetaan kehiin kulmat ja esineet.

Tottistakin otettiin lauantai-illan päätteeksi. Brimiä heräteltiin käännösten teossa ja haettiin vähän jännitteen kautta nopeutta sivulletuloon. Ja kun mahdollista oli, niin otettiin estenoutoja vierailla esteillä. Vähänhän se vaati hakemista, mutta aivan hyvät suoritukset saatiin. Oli mukava kuulla toisen kouluttajan suusta, että hänestä Brimi on sen tyyppinen koira, jolle saisi tehtyä 100 pisteen tottiksen. Se vaan vaatiin pikkasen ohjaajan reeniä, että sellaseen yllettäisiin :D Kouluttajan mielestä Brimi on vaan vähän epävarma siitä, mitä mä siltä haluan. Eli minun pitää olla määrätietoisempi itsekin.

Sunnuntaina en ottanut enää tottista, mutta tehtiin samanlainen jälki kuin lauantaina oli se toinen jälki. Taas Brimi suoritti sen tosi hienosti! Ei nostellut pääätään. pienen kaarteenkin, minkä jälkeen tein, selvitti tosi hienosti. Tää päivä me huilitaan ihan ansaitusti!

1 kommentti: