keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Kävimä hallisa

Tulipa treenattua hollanninpaimenkoiraa hyvin tehokkaat 43 minuuttia! Varasin siis varsin hallivuoron itselleni. Personal trainerinkin sain matkaan. Alkuun otin saalisleikillä muutamat varsin säpäkät sivulletulot. Sitten sitä seuraamista. Tarkoituksena on siis yrittää tehdä jotain sille edistävälle seuraamiselle. Tähän käytin Brimin kasvattajan kikkaa palkata koira taaksepäin niin, että se pyörähtää poispäin minusta. Nykystenhän Brimi aina palkkautuu tuosta minun taakseni. Vielähän se ei tuottanut juuri mitään, mutta sain palkattua sen just haluamallani tavalla. 

Sitähän me tahkottiin melkolailla. Pienen breikin pidin kusetuksen muodossa, mutta muuten seuraamista. Kymmentä vaille tasan sitten päätin, että eiköhän me olla seurattu ihan riittämiin ja päätin ottaa parit eteenmenot. Olen varsin aloittanut pientä pohjustusta siihen, että luoksetulon jälkeen tulee eteenmeno. Otettiin siis pitkä pätkä lyhyen matkan luoksetuloja. Hienosti Brimi löysi paikkansa tuosta edestä. Paristi vähän polvella tökkäsin, mutta muuten se haki hyvin paikan. Sen jälkeen jätin pallon hallin toiseen päähän ja vapaassa seuruussa hallin toiseen päähän. Sieltä otin seuraa-käskyllä hallintaan ja parin askeleen jälkeen komensin eteen. Se käsky on kyl hanskassa! Tätä vielä toinen kerta. 

Näin ikkään. Ne oli hyvät treenit! Tykkään siitä, miten Brimi innostuu ja haluaa tehdä mulle töitä! Personal trainerkin oli sitä mieltä, että verrattuna vaikkapa puolen vuoden takaiseen, edistystä on tapahtunut huimasti! Vähän tässä sitten pohdittiin mun henkistä kanttia kokeessa. Mulla on takana kaksi keskeytettyä koetta eli ei ainuttakaan suoritettua. Sehän murentaa itsetuntoa aika hyvästi. Koiraan luotan ku kiveen, vaan ihteni kuosiin saaminen on vähän toinen keissi.

Päätin sitten, että nuita tokokokeita vois koittaa käydä kahlaamassa ennen BH-koetta, niin sais niistä vähän itsevarmuutta. Tokihan möllikokeet ois se paras juttu, kun niistä ei tuu merkintöjä mihinkään. Tokokeesta sitten päästäänkin seuraavaan opettelun aiheeseen: hyppy!

2 kommenttia:

  1. En usko että pelkästään sillä pyörähdyksellä saa edistämistä korjattua, mutta ainakin tulee ehkä vahvistettua sitä tulevaa poikittamista vähemmän! Plus jos on tosiaan appari joka merkkaa oikean paikan että voit palkata, itsellä kestää jonkun aikaa aina oppia se miltä se oikea paikka näyttää omasta vinkkelistä ja ihan siksikin voi tulla palkattua kun koira on liian edessä. Osaako se tehdä sellaisia pieniä siirtymiä? Ts. otat sen sivulle ja satavarmasti vaan oikeaan kohtaan, sitten otat yhden reippaan askeleen tai kaksi (tai joskus vaan puolikkaan), ja pidät huolen että se pysähtyy taas vaan satavarmasti oikeaan kohtaan. Jos se jo tuollaisessa lyhyessä pätkässä ajautuu liian eteen, niin siitä voi päätellä että se oikea seuraamispaikka on sille vielä aika häilyvä käsite ja tarvitsee paaaaaljon vahvistusta.

    Brimin ja Jadin pitäs joskus ottaa yhteiset edistämisenehkäisytreenit. ;)

    VastaaPoista
  2. Nii, ja eikös Glen pikkasen edistä kans? Voi syyttää isältä saatuja geenejä :D

    Brimillä menee ne 1-2 eka askelta oikeassa paikassa, sitten hiimaa edelle.

    VastaaPoista