sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Höntsäilyä kevätsäässä osa 2

Brimillä on taustalla IPO-treenejä parisenkymmentä. Eteenpäin ollaan kovasti menty koko ajan, mutta työtä on vielä kovasti edessä. Brimin vahvuuksia ovat nopea kyky oppia, hyvät ja selkeät vietinvaihdot sekä kohtuullisen puhtaat viettialueet. Heikkouksia taas ovat rohkeuden puute ja eläväinen puruote (tässä vaiheessa).

Tänään Brimiä treenattiin kahden miehen voimin. Saatiin vinkkiä ja kannustusta, miten alkaa puruotetta kehittämään. Brimihän iskee täydellä suulla, mutta löysää herkästi puolikkaalle otteelle. Se mitä luultavimminkin johtuu siitä, ettei Brimi käytä kaikkea kapasiteettiaan saaliin puolella. Lääkkeenä aletaan käyttää saalisvietin nostamista uusiin sfääreihin unohtamatta kuitenkaan haukkua.

Tehokuurina seuraavat 4-6 treenikertaa on seuraavanlainen harjoitus: nopeita vietinvaihtoja, joissa keskitytään saalisvietin nostamiseen (maalimiehelle hommia, kun saa hyppiä ja pomppia sielunsa kyllyydestä). Harjoitukset pidetään todella lyhyinä.

Tälläistä treeniä Brimille tehtiin jo tänään ja se tuotti tulosta. Saalisvietti nousi joka kierroksella, ja Brimi puri tyynyyn ihan eri intensiteetillä kuin aiemmin. Autoon tyynyä kantaessa tuhisi ja puhisi se suussa.

Hyvät treenit siis tänäänkin!

4 kommenttia:

  1. Treenaatteko yleensä kaksi kierrosta puruissa?

    VastaaPoista
  2. Treenataan ylensä useampikin kierros, ehkä 4-5 kierrosta. Välillä tulee sitten tämmösiä intensiivijaksoja, että puruja treenataan useampana päivänä peräkkäin. Sen jälkeen on taukoa parikin viikkoa.

    VastaaPoista
  3. Eli siellä ei vissiin ole kovin montaa koirakkoa ryhmässä?

    VastaaPoista
  4. Juu, ei oo :) Vaihtelevasti 2-3 koirakkoa, joskus Brimi yksistään.

    VastaaPoista