keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Ilmaisutreenit

Eilen treenattiin Brimillä hakuilmaisua. Tarkoituksena oli saada se avaamaan haukku ilman avustusta. Paikkana oli ihan normikenttä ja minä pitelemässä pannasta kiinni. Maalimies kulki vähän matkan päähän ja meni kyykkyyn, jolloin löysäsin Brimin irti. Ensimmäisellä kerralla maalimies vähän hetsasi Brimiä haukkumaan, toisella kerralla se avasi haukun aivan oma-alotteisesti! On se kyllä vaan epeli! Oltiin nimittäin varauduttu siihen, että hetsaamista joutuu tekemään enemmänkin.

Jääviä otin myös vapaassa seuruussa. Paristi kokeilin yhdistää seuraamiseen niitä - lähinnä istu ja ylös, mutta ne meni koiran osalta vähän arpomiseksi, joten jatkan vielä pohjien tekoa. Aika hyvin se kuiten liikkeet erottaa, jopa sen ylös-käskyn, vaikka se on ollut niin heikko aiemmin.

Tänään oli tarkoitukseni treenata jääviä matalassa viettivireessä, vaan siinä sen jälkeen, kun toisella koirakolla oli treenattu selkäkuljetuksen toimintamallia ja toisella otettu pari purua Brimin katsellessa autosta kentän laidalla, muutin toimintasuunnitelmaa :D Otettiinkin alkuun Brimille taas ilmaisutreeniä. Enää ei tarvinnut hetsata yhtään, vaan Brimi avasi tosi hienosti haukun maalimiehen luo päästyään! Innoissaanhan se sinne meni ja pyöri maalimiehen ympäri, mutta annettakoon jälkimmäinen anteeksi, kun toista kertaa kokeiltiin.

Lopuksi otin vielä sitä luoksetuloa. Päädyimme siihen lopputulokseen, että otan nyt varsinaisen eteentulon erikseen ja vauhtia haen sitten läpijuoksuilla. Sitäkin ohimennen kokeilin, että haukutin ennen maahan-käskyä, mutta se nyt ei ihan toiminut, kuten ajattelin. Pitää sitä kuitenkin kokeilla joskus uudestaan, kun ajatukset pysyy paremmin mukana.

Näyttääpä muuten kelit siltä, että tässähän pääsee vielä jäljen tekoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti