lauantai 12. syyskuuta 2015

TK1 plakkarissa!

Tänään meillä oli koe Torniossa. Tuomarina toimi Heli Kelhälä. Oli muuten toinen koe Helin tuomaroimana!

Fiilis oli jälleen hyvä! Brimi on selvästi jo tottunut kisatunnelmaan, sillä se ei hötkyile juuri yhtään. Pyörittiin siinä kentän läheisyydessä ja kateltiin ihmisiä ja muuta. Oltiin jälleen hyvissä ajoin koepaikalla, joten vein Brimin välillä autoon ja sosialisoin ihmisten kanssa. Jännä, miten sitä tulee tutuiksi, kun samoissa kokeissa pyörii samojen naamojen kanssa :)

Alokasluokassa ei tällä kertaa ollut kuin kolme koirakkoa, joista me oltiin ensimmäisenä. Luokkien väliin tulikin tauko, kun tuomari ja liikkuri ravitsivat itseään. Meinasin ensin viedä Brimin autoon, mutta arvelinpa odottelun tekevän ihan vaan hyvää. Joten me varroimme. Välillä leikittiin patukalla ja sitten taas odoteltiin.

Odottelun jälkeen päästiin paikkamakuulle. Brimi vähän kiemurteli - taas - mutta muuten oikein hyvässä vireessä makoili.

Seuraamisessa mainitsi taas pienestä edistämisestä ja sen myötä pompahtelusta. 9 pistettä.

Liikkeestä maahanmeno. Pientä säätöä, minkä ilmeisesti aiheutti kartio, mutta me hanskasimme tilanteen eikä pisteitä pudonnut kuin yksi.

Luoksetulokohan se sitten oli. No, se oli oikeasti hyvä! Brimi ei jäänyt kuin vähän vinoon, mistä korjasi itse asennon!

Kapulan pidossa jäin itse liian kauas, joten Brimi korjasi asennon lähemmäs. Ei näin, Eila. Muutoin ois ollu oikein mallikas pito!

Kaukoissa oli taas säätöä. Jätin Brimin ihan liian vinoon ja sen katse harhaili ihan jossain muualla, kun annoin ensimmäisen istu-käskyn. Se tosin sai Brimin takas maanpinnalle ja muistamaan, että on tosiaan kokeessa... No, toinen käsky istumiseen ja seilaamista ees ja taas. Tästä taisikin tulla vain 7 pistettä.

Estehyppy oli oikein hieno, mutta Brimi päätti ottaa minusta vauhtia sivulle tulossa :D Pientä rokotusta siis pisteissä.

Näin ollen 176,5 pisteellä me saimme ALO1-tuloksen ja TK1-koularin! Wuhuu! Mä olen kerrassaan tyytyväinen tähän meidän urakehitykseen. Kuten alussa sanoin Brimi on tottunut kisatunnelmaan eikä paljoa kentän laidalla hötkyile. Sen kanssa pystyy kisaamaan, sillä kun se saa käskyn, se ns. selkiyttää sen pään ja häiriöt jää taka-alalle. Omat hermoni pysyvät myös kurissa eikä minua jännitä kokeessa oikeastaan ollenkaan, kun keskityn niin Brimin kanssa tekemiseen. Brimi on järki koira ja minäkin taidan olla aivan kehityskelpoinen ohjaaja!

10.10. on rotumestistokot. Kovasti minua sinne houkuttelee lähteä, kun osa liikkeistä on kuiten jo aivan hyvällä mallilla. Nyt vaan - taas vaihteeksi - ankaraa treeniä! Ko kisa pidetään Kokkolassa KiltaAreenalla, missä me muuten Brimin kanssa tehtiin meidän ensimmäinen yhteisesiintyminen julkisesti! Että ympäri käydään ja yhteen tullaan.

Tässä nyt on vain oma jännitysmomenttinsa, sillä Brimille kaavaillaan pentuetta loppuvuodelle! Se kävi selkäkuvissa nyt reilu viikko sitten ja samalla otettujen kilpparitestien tulosten tultua, lyödään päätös pöytään, kuinka tehdään. Juoksuja odotetaan ensi kuun lopulle (itseasiassa luulin niiden alkavan jo nyt ihan piakkoin, vaan toisin onneksi kävi!), mutta sitähän ei tiedä, jos alkavatkin aiemmin. Jännityksellä seuraamme tilanteen kehittymistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti