keskiviikko 5. elokuuta 2015

Muutama mustaturkkinen ja yksi raitapaita

Käytiin eilen Brimin kanssa uudessa paikassa treenaan uudella porukalla. Oltiin vähän erilaisia nuoria, sillä treenikavereilla oli kaikilla groenendaelit! Ei me siinä kauheesti ehitty toistemme treenejä seurata, sillä minä ainakin keskityin ihan Brimiin ja sen ohjailuun.

Otettiin vähän seuraamista ja yritin parhaani mukaan tehdä siitä jännittävää muuttelemalla äkkiä suuntaa ja kun Brimi tavoitti minut oikeaan seuraamispaikkaan, sai se hirveät kehut. Täytyy tätä kokeilla tehdä enemmän ja katsoa, mitä se tuottaa. Kapulaa myös harjoiteltiin pitämään. Brimi kyllä jo tosi hyvin on hoksannut sen eikä mälvää. Vähän vaan pitää varovaisesti kieltää, jos yrittää pompata kapulaa vasten.

Sitten kun kerran koiria oli useampi paikalla, niin otettiin pieni paikkamakuutuokio sisältäen vuorotellen käskyttämisen maahan. Pitää tämä ottaa ensikerralla heti ensimmäisenä, sillä Brimillä oli jo kovin kuuma ja keskittyminen meinasi herpaantua. Loppuun tempaisin sitten parit merkin kierrot, se kun on Brimille niin mieluinen liike. Sehän menee just niinku pitääkin! Varsin kokeilin kerran, mitä Brimi tekee, jos en anna sille mitään ärsykettä tai käskyä sen palatessa merkiltä. Sehän kiepsauttaa suoraan sivulle, joten liike on aivan oikein!

Huomaa muuten nyt, kun ilmat ovat lämmenneet, että Brimiin vaikuttaa kuumuus. Toisaalta missäpä se siihen olisikaan voinut tottua, kun kesä-heinäkuun kelit oli, mitä oli! Vaan ei auta, jospa se tähän tottuisi vielä tälle kesää.


Kuva: Heta Pääkkönen

Me muuten aloitetaan Brimin kanssa syyskuussa agility mölli-ryhmässä! Ilmottauduin myös pk-tottisryhmään, johon toivon mukaan päästään mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti