sunnuntai 30. elokuuta 2015

Purutauosta

Noniin, nyt olisi varmaan aika päivitellä tätäkin osuutta. En olekaan siitä sen kummemmin vielä kirjoitellut kuin Brimin kuvaukseen maininnan.

Me ollaan siis taukoiltu puruista huhti-toukokuusta lähtien. Asiaa oli maalimies tahollaan pohtinut pitkään ja hartaasti ja itsellänikin se kävi mielessä parissa viimeiseksi jääneessä treeneissä tyyliin vaihdan hihan koiratanssiin. No, vähän siinä sitten lipsuttiin siihen taukoon ja sillä tiellä ollaan edelleen.

Syy on hyvin selvä: Brimissä on tavaraa, mutta ei ehkä suojelun puolelle. Luonnetestituomari sen hyvin tiivisti: Brimi ei halua haastaa maalimiestä siten, miten suojelukoiran pitäisi se tehdä. Se oppi teknisesti asioita ja ajoittain vaikutti pätevältä, mutta. Kokenut maalimies saattaisi Brimistä osata kaivella oikeanlaiset tunnetilat, mutta meidän maalimies on aloittanut uransa ihan tovi sitten, joten taitoa puuttuu vielä.

Tarkoitus kuitenkin on testata Brimiä ajoittain, onko edistystä tullut. Koskaan ei saa sanoa ei koskaan!

2 kommenttia:

  1. Harmi sinänsä, koska kovasti odotin teidän edistymistä ja joskus tulevia tuloksia. Toisaalta taas eihän siinä ole mieltä, jos on koiralle paljon kivempia ja mielenkiintoisempiakin lajeja olemassa, aina koiran ehdoilla ja tehdään sitä mistä se tykkää ja missä se loistaa (ainakin niinkuin omasta mielestään, ohjaaja saa hoitaa sit loput sinne kokeeseen mennessä :D).

    VastaaPoista
  2. No, niimpä! Peltojälkeä minä edelleen Brimille teen, kun eihän sitä koskaan tiedä... ;) Kipinä lajiin kyllä syttyi, että ehdottomasti niihin puuhiin tulen vielä palaamaan! Se vaan sitten on eri asia, onko se Brimin vai jonkun toisen koiran kanssa.

    VastaaPoista