lauantai 6. kesäkuuta 2015

Muhoksen RN ja pikkasen möllihommia

Aamu alkoi todella hienosti näyttelyhihnan etsimisellä. Kaivoin joka kolon autosta eikä missään! Sitten viimein muistin, että olin lykännyt sen treeniliivin taskuun. Eiku auton rattiin ja starttaamaan. Autosta akku tyhjentynyt! Onneksi lapsenvahdilla oli auto, jota sain lainata ja pääsin jopa aivan hyvissä ajoin näyttelypaikalle.

Brimi oli täpinässä. Poukkoili ympäriinsä, kun kaikki olisi pitänyt nähdä yhtä aikaa. Siinä sitten hivuteltiin itsemme rokotusten tarkistukseen ja kehän laidalle. Onneksi ei kauaa ollut odoteltavana ja aika kului joutusaan. Yhden pikku ups-jutun saimme aikaan, kun Brimi äkisti syöksähti pientä pystykorvaa tervehtimään nykäisten taluttimen jalkani alta. Yhtä nopsaan se kyllä takaisinkin tuli, kun ärjäisin.

Kehässä Brimi antoi tosi nätisti tuomarin kopeloida ja tutkia hampaat. Seisominen sujui oikein mallikkaasti, vaan rinnalla juoksua meidän pitää harjoitella ja ottaa siihen jokin käsky. Ollaan nimittäin harrastettu alkukesä canicrossia ja Brimihän arvelee mun ottaessa juoksuaskelia, että nyt mennään eikä meinata. Brimi peitsasi vähän, mutta onneksi tuomari ei siitä isosti rokottanut. Tuomari kehui Brimiä todella kauniiksi koiraksi. EH sieltä napsahti ja yksi kokemus lisää plakkariin!

Näyttelyn yhteydessä sai käydä kokeileen rally-tokoa, joten suunnistimme sinne seuraavaksi. Yhteen nurkkaukseen oli koottu alokasluokan rata, jonka sai suorittaa niin monesti kuin halusi. Kävin radan oppaan kanssa läpi ja vielä yksin kertaalleen. Sitten mentiin Brimin kanssa. En hirveästi hetsannut radalle mennessä, kun arvelin, että tila loppuu muuten kesken. Brimi suoritti oikeinkin nätisti radan! Ja kerran kun saatiin tehdä rata niin monta kertaa kuin haluttiin, niin me mentiin kerralla kolmesti :D Kahdella eka kerralla pisteitä kertyi 89/100 ja viimeisestä kierroksesta 96/100, kun hiffattiin, että suorituksen voi uusia. Jäi kyllä tosi hyvä mieli ja oli oikein kiva höntsäilylaji tuo tuommonen!

Muutenkin oli kiva päivä. Sai rauhassa palloilla koiran kanssa ja todeta, että vaikka se semmonen virtapiikki onkin, niin kyllä se rauhoittuakin osaa. Tuttuja oli useampikin, niin sai vähän vaihtaa kuulumisia. Rally-tokossa saatiin kehuja "kauniista yhteistyöstä" ja Brimi "erinomaisesta takaapään käytöstä". Eikähän tuo näyttelytuloskaan missään nimessä huono ollut.

Kuva Henna Siirtola

2 kommenttia: