tiistai 16. kesäkuuta 2015

Sateesta viis!

Kävin eilen aamupäivällä mutkan vanhassa kotikaupungissa ja piipahdin kaverin kentällä treenaamassa. Kaveri toimi apparina ja otin Brimin kanssa seuraamista. Vieras kenttä ja vieraat hajut pisti hollantilaisen pään pyörimään, mutta kyllä me aivan toimivaa settiä saatiin aikaiseksi. Aivan tieten tahtoen otin sen autosta ilman kummempia virittelyitä ja annoin vaan hetken maata kentällä hajuja haistelemassa.

Kaverilta löytyi metrinen, jota teki hirveesti mieli kokeilla. Brimi on kuulema sellaisen ylittänyt aiemminkin, niin pitihän minunki se päästä todistamaan. En tiedä, mitä sen hollannikkaan päässä pyöri, mutta tarjosi sinnikkäästi minulle piilonkiertoa. Saatiin me sitten se viimein hyppäämäänkin ja leiskautti kyllä semmosella ilmavaralla, ettei tarvi huolehtia, pääseekö se nyt varmasti yli vai ei.

Iltapäivällä käytiin juoksemassa tunnin lenkki ja hetken huilin jälkeen kipastiin vielä toisiin treeneihin. Sinne pölähti paikalle viisi koirakkoa, joten saatiin mukava paikkamakuurivistö aikaiseksi. Siinä vaiheessa satoi jo kaatamalla, joten väki häipyi aika sukkelaan paikkamakuun jälkeen. No, mehän treenattiin, kun kerran oli lapsenvahti ja kaikki!

Tällä kertaa otin Brimin kanssa merkin kiertoa. Siitä onkin tovi, kun olen sen tehnyt, joten kiersin merkin ensin itse. Tällä tavoinhan Brimi kiertämisen oppi; menemällä mun jälkiä. Sitten Brimille käsky. Hollantilainen oli sitä mieltä, että kyseessä on ruutuun meno, jonka idean se on vasta oppinut ja kävi sinnikkäästi nenällä hipaisemassa merkkiä. Sitten iloisesti palasi mun luo hamuilemaan patukkaa, vaan kun seisoin passiivisena, alkoi harmaat aivonystyrät säksättää ja yritteli jos minkämoista temppua päästäkseen puremaan.

Vaihdoin selkeämpään merkkiin, mikä tässä tapauksessa oli puhelinpylväs. Ihan vielä ei syttynyt lamppu hollannikkaan päässä, joten siirryimme hivenen lähemmäs pylvästä, jolloin Brimi vahingossa onnistui kiertämään pylvään. Sen jälkeen saatiin aikaiseksi pari oikein hyvää kiertoa, mihin oli hyvä lopettaa se harjoitus.

Noutokapulahommia otettiin myös, kun olen päättänyt, että heinäkuun loppuun mennessä palautus onnistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti